Close
Wat is Aunkai ?

Aunkai is een set van oefeningen samengesteld door de Japanse meester Akuzawa Minoru. Bij Aunkai bouwt men door behulp van oefeningen aan een bepaald lichaamsframe dat de interne kracht ontwikkelt voor vechtsporten. De oefeningen zelf ontwikkelen een frame in het lichaam en versterken de verbindingen tussen de uiteinden en de ruggengraat, zodat het gehele lichaam toegankelijk en efficiënt beweegt.

Minoru Akuzawa

Geboren in Gunma, Japan. 

Minoru Akuzawa begon met Tai Chi toen hij 16 was en met de kunst van Hsing-Yi toen hij 19 was.

Na het succesvol vertegenwoordigen van Japan bij het Internationale Sanda toernooi in de vroege jaren negentig, leerde hij verschillende individuen kennen uit de Japanse Koryu wereld die weinig belang toonden in de specifieke uitvoering van de krijgskunst

In plaats daarvan richtten zij zich op de  methoden om een individuele expressie van Bujutsu te creëren, in plaats van zich te houden aan een bepaalde methode of vorm.

De intensieve training met deze mensen deed hem besluiten om alles opnieuw te evalueren wat hij had meegemaakt. Uiteindelijk verschuift zijn focus naar de basisprincipes van Bujutsu.

De intensieve studies van zowel de Chinese als de Japanse krijgskunst heeft uiteindelijk de basis gevormd van het huidige Aunkai.


Minoru Akuzawa

Aunkai in praktijk

Respect

Trainen met elkaar

Aunkai in praktijk